Mogelijk miljarden belastingverlaging voor bedrijven in Duitsland

Duitsland zet zich in voor flinke belastingverlagingen ter waarde van miljarden euro’s om bedrijven een duwtje in de rug te geven en de economie te stimuleren. Dit initiatief, dat volgens bronnen in Berlijn door de regering van bondskanselier Olaf Scholz wordt nagestreefd, zou naar verluidt nog vóór de zomer de goedkeuring van het parlement moeten krijgen.

Hoewel de precieze omvang van het belastingverlagingspakket nog in discussie is, zou het bedrag van ongeveer 7 miljard euro kunnen wijzigen voordat het definitief wordt vastgesteld. Sommige deskundigen suggereren zelfs dat een steunpakket van wel 30 miljard euro nodig zou zijn om de Duitse economie een boost te geven. De huidige uitdagingen voor de Duitse economie worden onder meer veroorzaakt door de afzwakkende wereldhandel, wat de export onder druk zet.

Recentelijk heeft het Duitse ministerie van Economische Zaken de groeiverwachting voor dit jaar verlaagd tot slechts 0,2 procent, in vergelijking met de eerder voorspelde 1,3 procent. Duitsland, als de grootste economie van Europa, blijft een belangrijke handelspartner voor Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Martijn Betgem

Deze fiscale website heb ik gemaakt.

Ik ben al meer dan 20 jaar actief als recruiter binnen de fiscaliteit.

Mocht je als fiscalist een vraag over de fiscale arbeidsmarkt hebben. Neem contact met me op!