Welke accountants- en belastingadvieskantoren zijn actief als het gaat om Kunstmatige Intelligentie (AI)?

In de dynamische wereld van financiën en belastingen zijn accountants- en belastingadvieskantoren voortdurend op zoek naar manieren om hun dienstverlening te verbeteren en te innoveren. Een van de meest opwindende ontwikkelingen is het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om complexe taken efficiënter uit te voeren. Laten we eens kijken naar enkele toonaangevende kantoren die voorop lopen in deze AI-revolutie:

  1. Deloitte: Dit gerenommeerde accountantskantoor heeft de primeur genomen door AI in te zetten voor vrijwel alle wettelijke controles. Deloitte gebruikt een taalkundig model gebaseerd op ChatGPT om jaarverslagen van bedrijven te toetsen aan boekhoudkundige regels. Als een jaarrekening niet voldoet, geeft het systeem aan waar het aan ontbreekt. Deloitte is hiermee het verst gevorderd van de vier grote accountantskantoren1. Bezoek de Deloitte-website voor meer informatie.
  1. KPMG, PwC en EY: Hoewel Deloitte vooroploopt, experimenteren ook de andere grote accountantskantoren met AI of passen ze het op kleinere schaal toe. KPMG, PwC en EY erkennen de potentie van AI en onderzoeken hoe het hun dienstverlening kan verbeteren. Ze blijven investeren in nieuwe technologieën om hun klanten beter van dienst te zijn1.
  1. Boekhouders.nl: Hoewel geen traditioneel accountantskantoor, is Boekhouders.nl een belangrijke speler in de wereld van financiële dienstverlening. Ze benadrukken het belang van meegaan met de ontwikkelingen op het gebied van AI. Volgens hen kan AI taken van boekhouders en accountants aanzienlijk verbeteren en nieuwe mogelijkheden bieden. Bezoek hun website voor meer inzichten.

Deze kantoren tonen aan dat AI niet alleen een buzzword is, maar een waardevol hulpmiddel dat de accountancysector transformeert. Terwijl AI het saaie werk uit handen neemt, blijft het menselijke contact met klanten essentieel. Dus, laten we samen de toekomst van financiële dienstverlening verkennen, waar mens en machine harmonieus samenwerken! 🤖💼

Het zijn toch weer de Big Four die het voortouw nemen. En natuurlijk Boekhouders.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Martijn Betgem

Deze fiscale website heb ik gemaakt.

Ik ben al meer dan 20 jaar actief als recruiter binnen de fiscaliteit.

Mocht je als fiscalist een vraag over de fiscale arbeidsmarkt hebben. Neem contact met me op!