Fiscalisten denken dat een klein kantoor niet interessant is…

Toch altijd weer grappig om te zien hoe vooroordelen weggevaagd worden. Kwestie van vertrouwen hebben en iets een kans geven. Dat is het.

Een halfjaar geleden werd ik gebeld door een oude bekende, een ervaren BTW specialist, werkzaam bij een groot accountantskantoor.

Die wilde eens met mij praten over de mogelijkheden op de fiscale arbeidsmarkt.

Na een jarenlange verbintenis met zijn werkgever, klaar voor een volgende stap. Ik kan je vervelen met het waarom, maar dat is voor dit verhaal niet zinvol. šŸ˜‰.

Tijdens ons gesprek had ik al een fraaie mogelijkheid op senior niveau in mijn achterhoofd. Ik zag hem daar al rondlopen!

Ik vertelde hem dat en toen kwam de reactie, ā€œdat is wel een veel kleiner kantoor en daar zal de vaktechnische uitdaging wel minder zijnā€. Kleinere klanten dan bij zijn huidige werkgever.

Ik schreef hierboven al; vertrouwen hebben. En dat had hij in mij. We kennen elkaar immers al jaren.

Om kort te gaan: na 3 gesprekken is hij begonnen bij mijn opdrachtgever. Natuurlijk hebben we na een paar maanden even contact gehad om te horen hoe het ging.

En dat ging prima!

Verbaasd over de interessante adviesklussen en de snelheid waarmee in een klein partnerteam besluiten werden genomen. Heerlijk! Geen ellenlange vergaderingen en uitstelgedrag. Gewoon een ā€˜goā€™ en pak het op.

Vooroordelen zijn niet voor niets vooroordelen. En met een beetje vertrouwen, zo omver geworpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Martijn Betgem

Deze fiscale website heb ik gemaakt.

Ik ben al meer dan 20 jaar actief als recruiter binnen de fiscaliteit.

Mocht je als fiscalist een vraag over de fiscale arbeidsmarkt hebben. Neem contact met me op!